eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Ingyenes lovaglási lehetőségek országszerte

Országszerte csaknem hetven lovardában kínálnak ingyenes lovaglási lehetőséget a nyári szünet kezdetéig, a Nyitott lovardák - Lovardák az egészségért programban. A szervezők célja bevallottan a lovas kultúra népszerűsítése hazánkban.

Nyitva lesznek a lovardák az érdeklődők előtt mostantól június közepéig 140 alkalommal. Az adott időpontokban ingyen lovagolhatnak a vállalkozó kedvűek - közölte az InfoRádióval Maus András.

A lovasok.hu portál szerkesztője elmondta: a cél a lovas kultúra megszerettetése. Hozzátette: a nyílt napokon semmilyen felkészültséget, illetve felszerelést nem várnak el a jelentkezőktől, sőt, épp a laikusokat várják, hogy beavassák őket a lovaglás rejtelmeibe.

Egyéb olyan lovas szabadidős programokat is lesznek, mint a kocsizás vagy a hagyományőrző, illetve gasztronómiai bemutatók - tájékoztatott a szakíró, aki szerint egyre népszerűbb hazánkban a lovaglás.

Maus András elmondta, hogy a lovaglásnak igen jók az élettani hatásai, javítja a tartást, erősíti az izomzatot, az együttműködés a lovakkal pedig ellazít, oldja a stresszt. Köztudott az is, hogy a lovaglással gyógyítanak is. A mostani nyílt napokon adományokkal lehet hozzájárulni a betegek lovas kezeléséhez - fűzte hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×