Egyre több kutyát fogadnak örökbe Magyarországon

Infostart
2010. április 17. 16:10
Egyre nagyobb a kutya-örökbefogadási kedv Magyarországon. Azonban még több befogadóra lenne szükség - mondta el az InfoRádiónak a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnöke, aki arra is figyelmeztetett, hogy az állattartás komoly felelősséggel és költségekkel is jár.

Pozitív irányba változott a helyzet, amióta a törvény bűncselekményként kezeli az állatkínzást, és a média is többet foglalkozik ezzel a témával - jelentette ki Temesváry Krisztina.

Sikerült a felelős állattartási kultúrát is népszerűsíteni az utóbbi időben - mondta az egyesület elnöke, aki szerint ha az emberek tudnak a lehetőségekről, kevesebb gazdátlan kutya kóborol majd az utcán, és a menhelyek is kiürülhetnek.

Jövő szerdán rendeznek konferenciát arról, miképpen lehet a menhelyi állatok körülményeit jobbá tenni, illetve, hogy az ott élő állatokat hogyan tudják a szakemberek kívánatosabbá tenni az örökbefogadóknak - fejtette ki Temesváry Krisztina.

Hozzátette: sajnos ma még az olyan alapvető teendőket sem végzik el mindenhol, mint a chip elhelyezése, az ivartalanítás vagy a féregirtás, illetve az egyéb egészségügyi kezelések.

Az elnök figyelmeztetett: örökbefogadás előtt tájékozódni kell a tartás követelményeiről és költségeiről, és hogy ezeket tudja-e vállalni, aki otthonába visz egy állatot. Így el lehet megelőzni, hogy az állat egy idő után visszakerüljön a menhelyre.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást