Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szexnél is fontosabb a humorérzék?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Olyan világban élünk, ahol annyira nyíltan foglalkoznak a szexualitással, hogy a szakértőnek titulált nagymamák, a magazinok százai, a televíziós műsorok tanácsokat osztogatnak nekünk: hogyan is szerezzünk örömet kedvesünknek a hálószobában. Ettől még meglepőbbé válik a hír, hogy mégis a brit párok több mint fele inkább csókolózik és bújik össze egy kanapén a tévét nézve, minthogy hódoljanak házastársi kötelezettségüknek.

A tanulmányok pontos adatai szerint bár a megkérdezettek 98 százaléka nem vitatja a szexualitás fontosságát a párkapcsolatokban, mégis 53 százalékuk inkább tölti az estéket visszafogott puszikkal és ölelésekkel. Azt mondják, habár a szex fontos, mégsem a legfontosabb. A megkérdezettek szerint egy jól működő kapcsolathoz inkább kell a hűség, a lelki összhang és a humorérzék.


51 százalék a közösségi oldalak népszerűségével - mint Facebook, Myspace - magyarázza a párok közötti fizikai kontaktusok csökkenését.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a hölgyek többsége vonakodik a szexuális kezdeményezéstől; tízből kilenc nő arra vágyik igazán, hogy a partnere férfiasan vállalja az irányító szerepet a hálószobában.

Dr Diana Mansour, az NHS szexuál-egészségügyi szakértője, elmondta, hogy a nők nagyon nehezen beszélnek a testiséggel kapcsolatos dolgokról. 54 százalékuk túl kínos találja például megvitatni a fogamzásgátlás kérdését a partnerével. "Így, az egyszerűség miatt sok lány a fogamzásgátló tablettákat választja. Ezek a készítmények viszont a szexuális vágy csökkenését is okozhatják, ha nem a megfelelőt szedi, vagy nem szabályosan szedi az ember lánya." - magyarázta dr Mansour.


A probléma onnan is eredhet, hogy az emberek lényegesen kevesebbszer érintik meg egymást úgy általában, mint akár évekkel ezelőtt. Szinte az egyetlen érintkezési forma a kézfogás - vallja a megkérdezettek 36 százaléka.