eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyhetes Föld Fesztivál az Állatkertben

Gazdag programkínálattal várja a jövő héten látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Föld Fesztivál elnevezésű program április 19-től 25-ig tart.

Föld Fesztivál lesz az Állatkertben április 19-től 25-ig. Az egyhetes programsorozat voltaképpen a hagyományos Föld napi rendezvények nagyszabású kibővítéseként fogható fel - írta közleményében Hanga Zoltán szóvivő.

A bolygónk, a környezet, a természet, illetve az élővilág védelméhez kapcsolódó érdekes programok megvalósításában a házigazda Állatkert mellett több más szervezet, köztük az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF), a Magyar Turizmus ZRt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Vadvédelmi Világalap (WWF), a Természettudományi Múzeum és az Országos Meteorológiai Szolgálat is részt vesz.

A programok jelentős része az egyhetes fesztivál valamennyi napján várja a látogatókat. A japánkerti gyepszőnyegen vitaminpiknik, három különböző helyszínen kézműves foglalkozások, a WWF állomáshelyén klímatudatos, energiatakarékos életforma tippek, az MME standjánál madárhangtotó, madárvédelmi érdekességek és a viperavédelmi program bemutatása teszi gazdagabbá a programkínálatot.

Lesz "Dörmögő játszóház", a ragadozóvédelmi kampányt bemutató sátor, erdészeti stand és ökoturisztikai bemutatóhely is. Szerdán és csütörtökön pedig a mini meteorológiai állomás is megtekinthető lesz. Aki a tudását, ismereteit szeretné kipróbálni, a "80 nap alatt a Föld körül" című vetélkedőn is részt vehet a hét valamennyi napján.

Szombaton és vasárnap, azaz 24-én és 25-én a fenti programok továbbiakkal egészülnek ki. A Magyar Természettudományi Múzeum standjánál a rovargyűjteményből mutatnak be ízelítőt, a Csodák Palotája kihelyezett bemutatóhelyén érdekes kísérletekre kerül sor, sőt "láthatatlan" kiállítás is lesz.

Vasárnap emellett színpadi programokra is lesznek: a rendezvény központi színpadán zenés mesejátékok, óriásbábos előadások és más izgalmas programok lesznek, egytől egyig a környezet-, illetve a természetvédelem témakörében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×