Egyhetes Föld Fesztivál az Állatkertben

Infostart
2010. április 16. 13:34
Gazdag programkínálattal várja a jövő héten látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Föld Fesztivál elnevezésű program április 19-től 25-ig tart.

Föld Fesztivál lesz az Állatkertben április 19-től 25-ig. Az egyhetes programsorozat voltaképpen a hagyományos Föld napi rendezvények nagyszabású kibővítéseként fogható fel - írta közleményében Hanga Zoltán szóvivő.

A bolygónk, a környezet, a természet, illetve az élővilág védelméhez kapcsolódó érdekes programok megvalósításában a házigazda Állatkert mellett több más szervezet, köztük az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF), a Magyar Turizmus ZRt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Vadvédelmi Világalap (WWF), a Természettudományi Múzeum és az Országos Meteorológiai Szolgálat is részt vesz.

A programok jelentős része az egyhetes fesztivál valamennyi napján várja a látogatókat. A japánkerti gyepszőnyegen vitaminpiknik, három különböző helyszínen kézműves foglalkozások, a WWF állomáshelyén klímatudatos, energiatakarékos életforma tippek, az MME standjánál madárhangtotó, madárvédelmi érdekességek és a viperavédelmi program bemutatása teszi gazdagabbá a programkínálatot.

Lesz "Dörmögő játszóház", a ragadozóvédelmi kampányt bemutató sátor, erdészeti stand és ökoturisztikai bemutatóhely is. Szerdán és csütörtökön pedig a mini meteorológiai állomás is megtekinthető lesz. Aki a tudását, ismereteit szeretné kipróbálni, a "80 nap alatt a Föld körül" című vetélkedőn is részt vehet a hét valamennyi napján.

Szombaton és vasárnap, azaz 24-én és 25-én a fenti programok továbbiakkal egészülnek ki. A Magyar Természettudományi Múzeum standjánál a rovargyűjteményből mutatnak be ízelítőt, a Csodák Palotája kihelyezett bemutatóhelyén érdekes kísérletekre kerül sor, sőt "láthatatlan" kiállítás is lesz.

Vasárnap emellett színpadi programokra is lesznek: a rendezvény központi színpadán zenés mesejátékok, óriásbábos előadások és más izgalmas programok lesznek, egytől egyig a környezet-, illetve a természetvédelem témakörében.