eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Veszélybe került a mentőrobogó-szolgálat fenntartása

Veszélybe került a mentőrobogó-szolgálat fenntartása egy év eleji adózási jogszabály módosítás miatt. A hazai mentőeszközöket üzemeltető, kiemelten közhasznú FÕNIX Speciális Mentőalapítvány közlése szerint jelentős anyagi támogatástól estek el.

Siklósi Gábor, a Főnix Mentőrobogó Szolgálat csoportvezetője közleményében jelezte: a törvénymódosítás eredményeként a szponzorok már nem tudják jóváírni adójukból az alapítványoknak szánt támogatást, és emiatt a kiemelten közhasznú civil szervezetek nagy része jelentős anyagi támogatást veszít el.

A mentőrobogó-szolgálatot tavaly nyáron több mint 360 alkalommal riasztották. Az esetek mintegy 70 százalékában nem is kellett más mentőegységeket a helyszínre küldeni. A mentőrobogókon minden olyan eszköz megtalálható, amely egy kiemelt mentőkocsin is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×