Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fotóállványt lopott egy jegesmedve - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem a fotósokra, hanem azok állványaira volt kíváncsi Alaszkában egy jegesmedve, amely, miután játszott az egyik értékes eszközzel, elvitte azt megmutatni a társainak is.

A brit Peter Haworth amerikai kollégáival fotózott jegesmedvéket az Alaszkához tartozó Barter-szigeten, amikor az egyik állat elkezdett a fotósok felé rohanni. A fotósok egyből menekülőre fogták, és kénytelenek voltak gépeik állványait a jégen hagyni.

Az egyik medvének annyira megtetszettek az állványok, hogy játszani kezdett velük: kettőt teljesen szétszedett, egy harmadikkal pedig elszaladt, ezt sikerült is lencsevégre kapnia a brit fotósnak.

"A jégmezőn voltunk, hogy az állványra szerelt kamerákkal mínusz 20 Celsius-fokban képeket készítsünk a jegesmedvékről, amikor az egyik kíváncsi lett, és elkezdett felénk futni, mi meg csak készítettük tovább a fotókat. Egyszer csak azonban észrevettük, hogy már nagyon közel van hozzánk a medve, ezért felkaptuk a gépeinket, és beugrottunk az autóinkba" - mesélte el a kalandot a brit fotós a Daily Telegraphnak.

A játékos állat az egyik kint hagyott fotóállványt úgy tette tönkre, hogy ugrált rajta, megrágta, majd elsétált vele a társaihoz. A többi állat is megrágta az értékes eszközt, majd amikor rájöttek, hogy az nem valami jó ízű, továbbálltak.

Az egyik amerikai fotós azt is elmondta, hogy az autóból végigkísérve a történést jót nevettek azon, hogy a jegesmedve a legdrágább állványt vitte magával.