eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bridget Jones, az elrettentő példa

A brit nők attól félnek, hogy olyanokká válnak, mint Bridget Jones; az ellenszert a házasságban és a klasszikus nézetekben látják. Azt remélik, hogy korábban mehetnek férjhez, mint egy évtizeddel ezelőtt a kortársaik. Ugyanis tíz éve a nők a harmincas éveikre tették a házasság gondolatát.

Egy kutatás kétezer, a húszas éveiben lévő nő véleményét mérte fel. Szerintük huszonhat éves kor alatt ideális férjhez menni és az első gyerek pedig legjobb, ha a mama huszonhetedik évében születik. Az is kiderült, hogy tíz nőből nyolc úgy gondolja, a házasság egy életre szól. Az elvált vagy külön élő szülők lány gyermekei pedig még magasabb arányban hisznek az élethosszig tartó frigyben.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a nők szívesebben vállalják az anyaságot, ha már házasok. A More magazin felmérése szerint a nők tíz százaléka elégszik meg az élettársi kapcsolattal és csupán tizenkét százalékuk vállalna gyermeket házasságon kívül is.

Chantelle Horton a More magazin szerkesztője szerint: "A mai fiatal lányok már nem vágynak arra, hogy a húszas éveiken túl is rövidtávú kapcsolatokra vesztegessék az idejüket és harminc évesen döbbenjenek rá, hogy elvesztették azt a férfit, akit egyszer igazán szerettek."

"Ez egyfajta reakció a rengeteg válásra, ami a korábbi generáció házasságait sújtotta. A fiatal nők úgy gondolják, sokkal könnyebben hullik darabokra egy olyan kapcsolat, ahol a felek csak együtt élnek. A mai nők mindennél jobban vágynak a stabil családi háttérre." - taglalta Susan Quilliam kapcsolatszakértő.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×