Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bridget Jones, az elrettentő példa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brit nők attól félnek, hogy olyanokká válnak, mint Bridget Jones; az ellenszert a házasságban és a klasszikus nézetekben látják. Azt remélik, hogy korábban mehetnek férjhez, mint egy évtizeddel ezelőtt a kortársaik. Ugyanis tíz éve a nők a harmincas éveikre tették a házasság gondolatát.

Egy kutatás kétezer, a húszas éveiben lévő nő véleményét mérte fel. Szerintük huszonhat éves kor alatt ideális férjhez menni és az első gyerek pedig legjobb, ha a mama huszonhetedik évében születik. Az is kiderült, hogy tíz nőből nyolc úgy gondolja, a házasság egy életre szól. Az elvált vagy külön élő szülők lány gyermekei pedig még magasabb arányban hisznek az élethosszig tartó frigyben.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a nők szívesebben vállalják az anyaságot, ha már házasok. A More magazin felmérése szerint a nők tíz százaléka elégszik meg az élettársi kapcsolattal és csupán tizenkét százalékuk vállalna gyermeket házasságon kívül is.

Chantelle Horton a More magazin szerkesztője szerint: "A mai fiatal lányok már nem vágynak arra, hogy a húszas éveiken túl is rövidtávú kapcsolatokra vesztegessék az idejüket és harminc évesen döbbenjenek rá, hogy elvesztették azt a férfit, akit egyszer igazán szerettek."

"Ez egyfajta reakció a rengeteg válásra, ami a korábbi generáció házasságait sújtotta. A fiatal nők úgy gondolják, sokkal könnyebben hullik darabokra egy olyan kapcsolat, ahol a felek csak együtt élnek. A mai nők mindennél jobban vágynak a stabil családi háttérre." - taglalta Susan Quilliam kapcsolatszakértő.