Kormányzati vizsgálatot kérnek a Malév-pilóták

InfoRádió / MTI
2010. április 13. 14:57
A kormánytól kér vizsgálatot és az Állami Számvevőszékhez fordul a Malév pilótáit tömörítő Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete - ismertette Ferenczi Zsolt, a Hunalpa szóvivője a kedden megtartott közgyűlés döntését az utána tartott sajtótájékoztatón.

Az elhangzottakból azonban kérdések sorára sem derült ki, hogy mire irányulhatna a kormányzati vizsgálat és mit várnak a számvevőszéktől.

A pilóták szervezete azonban felháborítónak tartja, hogy "a menedzsment elhibázott döntései, rossz üzletpolitikája, az átfogó koncepció hiánya által okozott milliárdos károkat a munkavállalók terheinek további növelésével kívánják orvosolni".

Ferenczi Zsolt újságírói kérdésekre is azt hangoztatta, hogy a közgyűlés egyhangú döntése szerint minden törvényes eszközt megragadnak a jogaik érvényesítésére, beleértve a sztrájkot is. Az viszont, hogy mikor döntenek egy esetleges munkabeszüntetésről, az a tárgyalások eredményétől függ - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a tárgyalásokat még kedden délután megkezdik.