eur:
393.28
usd:
367.98
bux:
66118.96
2024. április 24. szerda György

Húsvét a matyó szokások jegyében

Eseménydúsnak ígérkezik idén is a Húsvét a gazdag hagyományokkal rendelkező Matyóföldön, Mezőkövesden. A Hadas városrészben felelevenítik a népszokásokat, újranyitnak a kézműves műhelyek és elkezdődnek a népzenei programok - közölte az InfoRádióval a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke.

Húsvétkor megpróbálnak visszatérni a gyökerekhez, és Mezőkövesd Hadas városrészben szinte mindent újraélesztenek a régi matyó szokások közül - mondta el a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke.

Tóthné Márton Gabriella kifejtette: az érdeklődők megtekinthetik a vödrös locsolást, a tojásfestést, lesz kovácsbemutató és mézeskalácssütés, várja a látogatókat a szövő- és játékkészítő mester, az üvegcsiszoló és a bútorfestő.

Sok hagyományőrző-együttes és népdalkör lép fel az ünnep alkalmából Mezőkövesden - emelte ki a szervezet elnöke. Szólt arról is, hogy a nagyszombati szertartás feltámadási körmenettel zárul, ekkor többen matyó népviseletet öltenek.

A témával bővebben foglalkozik az InfoRádió Barangoló című műsora szombaton délelőtt 9 órától.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×