Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Módosított menetrend a húsvéti ünnepek alatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megváltozott menetrend szerint járnak a távolsági buszok és a vonatok a húsvéti időszakban. A közlekedési társaságok azt kérik az utasoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ügyfélszolgálatokon és a sorban állás elkerülése érdekében elővételben váltsák meg a jegyüket.

A MÁV csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vonatok a forgalmas húsvéti időszakban több kocsival közlekednek. Vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Jövő keddtől pedig már a megszokott menetrend szerint járnak a vonatok.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain vasárnap szintén ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. A húsvéti időszakban is folytatódnak ugyanakkor az Európai Unió által támogatott fejlesztések: Sopron és Szombathely, valamint Szentgotthárd és Körmend között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek. A Körmend-Szombathely szakaszon viszont csak a meghatározott napokon, kizárólag kora reggel és késő este járnak vonatpótló autóbuszok, napközben vonatok szállítják az utasokat - áll a közleményben.

A Volán-járatok esetében a péntek és a jövő kedd tanítási szünet melletti munkanapnak, a szombat pedig szabadnapnak számít. Vasárnap a munkaszüneti napokra, hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra szóló menetrend lesz érvényben. Jövő szerdától ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az egyes Volán-társaságok azonban az általános közlekedési rendtől eltérően is indíthatják járataikat, ezért a cég szerint érdemes előre tájékozódni a területileg illetékes busztársaságnál.