eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Módosított menetrend a húsvéti ünnepek alatt

Megváltozott menetrend szerint járnak a távolsági buszok és a vonatok a húsvéti időszakban. A közlekedési társaságok azt kérik az utasoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ügyfélszolgálatokon és a sorban állás elkerülése érdekében elővételben váltsák meg a jegyüket.

A MÁV csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vonatok a forgalmas húsvéti időszakban több kocsival közlekednek. Vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Jövő keddtől pedig már a megszokott menetrend szerint járnak a vonatok.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain vasárnap szintén ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. A húsvéti időszakban is folytatódnak ugyanakkor az Európai Unió által támogatott fejlesztések: Sopron és Szombathely, valamint Szentgotthárd és Körmend között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek. A Körmend-Szombathely szakaszon viszont csak a meghatározott napokon, kizárólag kora reggel és késő este járnak vonatpótló autóbuszok, napközben vonatok szállítják az utasokat - áll a közleményben.

A Volán-járatok esetében a péntek és a jövő kedd tanítási szünet melletti munkanapnak, a szombat pedig szabadnapnak számít. Vasárnap a munkaszüneti napokra, hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra szóló menetrend lesz érvényben. Jövő szerdától ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az egyes Volán-társaságok azonban az általános közlekedési rendtől eltérően is indíthatják járataikat, ezért a cég szerint érdemes előre tájékozódni a területileg illetékes busztársaságnál.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×