Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A házastársak ötöde kémkedik párja után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A házastársak ötöde beleolvas társa e-mailjeibe és ellenőrzi a szöveges üzeneteket a telefonján, vagy azt, hogy milyen oldalakat látogatott meg az interneten - derül ki egy friss kutatásból.

A feleségek gyanakvóbbak, mint a férjek, legalábbis erre utal, hogy egy brit felmérés szerint a nők gyakrabban ellenőrzik párjuk e-mailjeit és sms üzeneteit, mint fordítva - olvasható abban a jelentésben, amelyet a London School of Economics és a Nottingham Trent University munkatársai állítottak össze több mint ezer brit házaspár megkérdezése nyomán.

A kutatókat meglepte, hogy milyen sokan "kémkednek" a házastársuk után. A vizsgálat vezetője elmondta: a tény, hogy a nők gyakrabban "túrnak bele" férjük számítógépébe, ellentmond annak a feltételezésnek, hogy kevésbé értenek a technikához. "Úgy tűnik, az asszonyok könnyen átugorják ezt az akadályt, ha a házasságuk forog kockán" - fűzte hozzá Ellen Helsper.

A résztvevőknek számos, az internethasználati szokásaikkal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk. Azt, hogy időnként belenéznek nejük levelezésébe, a férfiak 8 százaléka vallotta be, míg a nőknél 14 százalék volt az arány. A párok további 10 százalékának mindkét tagja beismerte, hogy néha átfutja társa e-mailjeit.

Az sms-eknél is hasonló volt az arány: a férfiaknak hét, a nőknek pedig 13 százaléka mondta azt, hogy időről időre meglesi, mit és kinek üzen telefonján a másik, az esetek további tíz százalékában pedig a párok mindkét tagja elismerte, hogy szokott kíváncsiskodni.

Ha valakinek van rejtegetni valója, de szeretné elkerülni a családi drámát, jobb, ha gyakran törli internetes böngészője előzményeit is, ezt a nők tíz, a férfiaknak pedig hat százaléka ellenőrzi.

A házas férfiak és nők egy százaléka odáig is elmegy, hogy olyan programot telepít a számítógépre, amely figyeli, mely oldalakat látogat meg a párjuk.