eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A házastársak ötöde kémkedik párja után

A házastársak ötöde beleolvas társa e-mailjeibe és ellenőrzi a szöveges üzeneteket a telefonján, vagy azt, hogy milyen oldalakat látogatott meg az interneten - derül ki egy friss kutatásból.

A feleségek gyanakvóbbak, mint a férjek, legalábbis erre utal, hogy egy brit felmérés szerint a nők gyakrabban ellenőrzik párjuk e-mailjeit és sms üzeneteit, mint fordítva - olvasható abban a jelentésben, amelyet a London School of Economics és a Nottingham Trent University munkatársai állítottak össze több mint ezer brit házaspár megkérdezése nyomán.

A kutatókat meglepte, hogy milyen sokan "kémkednek" a házastársuk után. A vizsgálat vezetője elmondta: a tény, hogy a nők gyakrabban "túrnak bele" férjük számítógépébe, ellentmond annak a feltételezésnek, hogy kevésbé értenek a technikához. "Úgy tűnik, az asszonyok könnyen átugorják ezt az akadályt, ha a házasságuk forog kockán" - fűzte hozzá Ellen Helsper.

A résztvevőknek számos, az internethasználati szokásaikkal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk. Azt, hogy időnként belenéznek nejük levelezésébe, a férfiak 8 százaléka vallotta be, míg a nőknél 14 százalék volt az arány. A párok további 10 százalékának mindkét tagja beismerte, hogy néha átfutja társa e-mailjeit.

Az sms-eknél is hasonló volt az arány: a férfiaknak hét, a nőknek pedig 13 százaléka mondta azt, hogy időről időre meglesi, mit és kinek üzen telefonján a másik, az esetek további tíz százalékában pedig a párok mindkét tagja elismerte, hogy szokott kíváncsiskodni.

Ha valakinek van rejtegetni valója, de szeretné elkerülni a családi drámát, jobb, ha gyakran törli internetes böngészője előzményeit is, ezt a nők tíz, a férfiaknak pedig hat százaléka ellenőrzi.

A házas férfiak és nők egy százaléka odáig is elmegy, hogy olyan programot telepít a számítógépre, amely figyeli, mely oldalakat látogat meg a párjuk.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×