eur:
393.63
usd:
368.48
bux:
65924.59
2024. április 24. szerda György

A hínár lehet az elhízás elleni új csodaszer

A Newcastle-i Egyetem kutatói szerint a hínár lehet az a csodaszer, amellyel sikeresen lehet felvenni a harcot az elhízás ellen.

A kutatócsapat azt találta, hogy az összes többi rost közül a tengeri moszatban megtalálható alginát volt az, amely a leghatékonyabbnak bizonyult a zsír megemésztésében, vagyis ez az a rost, amely a leginkább képes (a vizsgálatok szerint 75 százalékkal) csökkenteni a test zsírfelvételét - ez jobb, mint a legtöbb elhízás elleni készítmény a kutatók szerint.

Vizsgálatunk rávilágított arra, hogy ha ezt a rostot olyan, naponta fogyasztott ételekbe tudnánk csempészni, mint a kenyér, a sütemények vagy a joghurt, az élelmiszer zsírtartalmának akár háromnegyede egész egyszerűen áthaladna a szervezeten, és nem rakódna le - magyarázta Dr. Iain Brownlee, a kutatás egyik vezetője.

Most a klinikai teszteken a sor, hogy tudományosan is bebizonyítsák, a hínár kulcsfontosságú az elhízás elleni küzdelemben.

Az alginátot kis mennyiségben már hasznosítják ételekben sűrítőként és stabilizátorként. Dr. David Haslam, a brit Nemzeti Elhízásfórum vezetője szerint az eddigi eredmények érdekesek és biztatóak, de csak akkor lehet majd ajánlani az embereknek, ha szigorú klinikai vizsgálatokon bizonyítják be a tudósok a jótékony hatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×