eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla

Késsel döfték át a fejét, de túlélte

Huszonöt centiméteres késpengével a fejében sétált be egy kínai kórházba egy fiú, akit azért vertek össze, mert állítólag csalt egy internetes játékban. Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor a meglátták, hogy a fiatal a saját lábán érkezik a betegfelvételre.

A horrorisztikus sebesülés egy vita következménye volt: a fiú, Hsziao Vej egy internetkávézóban veszett össze néhány másik fiatallal, akik kirángatták őt és a barátját az épület elé, majd összeverték és megszúrták.

A két tizenévesbe állítólag azért kötöttek bele a másik társaság tagjai, mert azt hitték, hogy csalnak a Counter Strike nevű online játékban: olyan kódot használnak, amely lehetővé teszi, hogy a karakterük átlásson a falakon.

"Megszúrták a karomat, és amikor elmentek, észrevettem, hogy Vej a földön fekszik, a fejéből pedig kiáll egy kés" - emlékezett vissza a történtekre a fiú barátja, Huang, aki néhány ismerőse segítségével kórházba vitte a sérültet.

Hsziao Vej ugyanis nem vesztette el az eszméletét, annak ellenére, hogy a koponyájába egy 25 centiméteres pengéjű kést döftek a jobb halántékánál. Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor a csurom véres fiú a saját lábán érkezett meg Misaci egyik kórházába.

Egyikük, Jan Sicsun professzor arról beszélt: 23 éves pályafutása alatt sosem találkozott még olyan pácienssel, aki eszméletén maradt azután, hogy fejbe szúrták. A vizsgálatok igazolták, hogy a fiúnak hatalmas szerencséje volt: a kés egyetlen fontos erét, idegét és az agyát sem sértette meg.

A sebészeknek két órába telt kioperálni Hsziao Vej fejéből a kést. Lehetséges, hogy a brutális támadásra csak két heg fogja emlékeztetni, de az orvosok megjegyezték: a műtét nyomán kialakulhatnak komplikációk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×