Hétmillió forint - kórházi hálóingek tervezésére

InfoRádió / MTI
2010. március 24. 19:40
Jó hír a brit betegek számára: a hátul megkötős és meglehetősen sokat feltáró hálóing helyett előnyösebb viseletet kaphatnak a szigetország kórházainak páciensei.

Divattervezők 25 ezer fontot (7,4 millió forintot) kaptak költségkeretként egy olyan kórházi viselet megalkotására, amely növeli a betegek méltóságát. A kórházi divat felvirágoztatását a brit kormány és az ország divattanácsa is támogatja.

A legmeggyőzőbb darabot Ben de Lisi amerikai divattervező álmodta meg, ő könnyed csíkos viseletet vetett papírra. A jó minőségű pamutból tervezett minta klasszikus pizsamára emlékeztet, és még a mobiltelefon számára is külön zseb van rajta. "Ha jól nézel ki, jól is érzed magad" - mondta a tervező, aki már Kate Winslet Oscar-díjas színésznő számára is varrt ruhát.

Ann Keen, az egészségügyi minisztérium magas rangú képviselője - korábbi nővér - szerint az új hálóing mindenki számára elviselhetőbbé teszi majd a kórházban töltött időt.

A munkáspárti kormány jövőre öltöztetné új viseletbe a betegeket, persze ehhez az is kell, hogy a párt győzelmet arasson a közelgő választáson.