Napsütés lesz egész hétvégén

Infostart
2010. március 19. 15:55
A hétvégén meleg tavaszi idő lesz, jövő hétre azonban csökken egy kicsit a nappali felmelegedés - mondta az InfoRádiónak Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

További is meleg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, így a hétvégén is napos időre számíthatunk - közölte az InfoRádióval Török László meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kiemelte: a napsütést legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem lesz. A délnyugati szél többfelé megerősödik, szombaton a Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 Celsius-fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15, 20 Celsius-fok között várható.

Vasárnap is még sok lesz a napsütés, majd a jövő hét elején hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen várható eső, zápor. A délkeleti szél az időszak legelején többfelé erős, helyenként viharos lesz - fejtette ki a meteorológus.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást