Extrém sporttá tennék az aligátorbirkózást

Infostart
2010. március 12. 20:00
Hivatalosan is extrém sporttá akarja nyilváníttatni az aligátorokkal való birkózást egy amerikai férfi, aki szerint szó sincs arról, hogy ez állatkínzás.

Tíz perc a medencében - ennyit kell kibírnia annak, aki a James Holt által szervezett versenyre nevez be, és vállalja, hogy megküzd egy aligátorral. A cél nem csupán az, hogy a birkózó megússza harapott sebek nélkül: minden mozdulatát zsűri figyeli és értékeli, és a pontszámok alapján alakul ki a végeredmény.

A Hollywood közelében, egy hotelben megtartott verseny győztese, aki a legnagyobb és legagresszívabb aligátorral, a legösszeszedettebb mozgással, stílusosan győz, ráadásul a produkciója még a közönséget is magával ragadja, ötezer dollárt vihet haza.

Az amerikai őslakos James Holt családjában generációk óta hagyomány az aligátorokkal való birkózás, és a férfi visszautasítja, hogy ez állatkínzás lenne.

"Az egész úgy zajlik, mint a régi időkben. Olyan környezetet igyekszünk teremteni, mintha az egész a vadonban történne: a birkózók beugranak egy mély medencébe, és megmutatják, mire képesek" - magyarázta a férfi.

Az egyik versenyző szerint a nézők nem csak azért lelkesednek majd a "sportágért", mert ügyes fogásokat láthatnak, hanem azért is, mert előfordulhat, hogy egyik vagy másik résztvevő megsérül.

"Az emberek azért nézik a hokit, hogy verekedést lássanak, és a balesetek miatt érdeklik őket az autóversenyek. Az aligátorokkal való küzdelmet azért fogják majd imádni, mert harapások is várhatók" - jegyezte meg Paul Bedard.