Ma akár tíz centiméternyi hó is hullhat

Infostart
2010. március 11. 11:00
Csütörtökön még nem áll el a havazás, az ország egyes területein akár további 10 centiméternyi friss hó is hullhat - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Németh Lajos hozzátette: ez lehet a tél utolsó támadása, március második felében visszatérhet az évszaknak megfelelő időjárás.

Továbbra is mediterrán ciklon alakítja Magyarország időjárását, ami a következő napokban is csapadékos lesz - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos meteorológus, hozzátéve: az ország egyes részein péntekig akár 10 centiméternyi hó is hullhat.

Nagyobb mennyiségű hóra a Szeged-Győr tengely körzetében kell számítani. A havazás a Dunántúl délnyugati részén délutántól kezd megszűnni, az ország keleti harmadában viszont 2-6 centiméternyi hó várható.

Mivel fagypont alatt alakul a hőmérséklet, Budapesten nem, a budai hegyekben viszont kialakulhat 4-5 centiméter vastag, összefüggő hótakaró - magyarázta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Németh Lajos szerint a mostani lehet a tél utolsó támadása, Sándor, József és Benedek valóban zsákban hozhatja a meleget: március utolsó két hetében már az évszaknak megfelelő idő várható 10-13 fokos csúcshőmérséklettel.

A meteorológus megjegyezte: 1993. március 11-én az ország egyes területein 23 fokot mutattak a hőmérők.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást