eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kötelező lesz a mikrochip a brit kutyáknak

Kötelezné a brit kormány az ebtartókat, hogy mikrochipet ültessenek be kutyáik bőre alá. Emellett kötelező biztosítás bevezetését is tervezik a kutyatámadások sérültjeinek kártalanítására.

Alan Johnson belügyminiszter kedden elmondta: az új rendeletek elsősorban a felelőtlen kutyatartók ellen irányulnak, akik megfélemlítés céljából tartanak veszélyessé váló ebeket. "A kutyatulajdonosok többsége felelős állattartó, ám kétségtelen, hogy jó néhányan azért tartanak kutyát, hogy megfélemlítsenek másokat, azaz a kutyákat fegyvernek használják. Ezt a magatartás nem fogjuk tűrni" - hangoztatta a miniszter.

Nagy-Britanniában sok házikedvenc bőre alá ültettek be már ilyen mikrochipet. Ennek segítségével ugyanis könnyebben megtalálhatóak az elkóborolt kutyák. Az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) brit állatvédelmi szervezet adatai szerint tavaly mintegy hetvenezer háziállat kapott mikrochipet a vállai közé.

A brit kormány javaslata több általános döbbenetet kiváltó kutyatámadás nyomán született: novemberben egy négyéves fiúcskát mart halálra a család kutyája Liverpoolban, februárban pedig egy hároméves fiút ölt meg nagyanyja két házikedvence.

Az RSPCA adatai szerint a szigetországban ráadásul tizenkétszeresére nőt a szervetett kutyaviadalok száma 2004 és 2008 között.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×