Aki már kipróbálta, állítja: ugyanolyan íze van, mint a hagyományos fokhagymának, azzal a különbséggel, hogy nem lesz tőle rossz a leheletünk. Úgy állítják elő, hogy magas hőmérsékleten egy hónapon keresztül érlelik a hagyományos fokhagymagumókat, így az kívülről teljesen normálisnak néz ki, de ha meghámozzuk, akkor látszik a különbség: a fekete és kissé rágós hús.
Ázsiában már számos étel, különösképpen a halfogások elkészítéséhez használják, de üdítőitalokat is ízesítenek vele. Nemrég került át az Egyesült Államokba, és már London elegáns éttermiben is használják.
A fűszer azonban nem olcsó: amíg egy hagyományos gumó a legtöbb szupermarketben 100 forint körül kapható, addig a fekete színűért hat fontot, közel kétezer forintot kérnek.
Benzinár: kéthetes ultimátumot adott a kormány az üzemanyag-kereskedőknek