eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hogyan segít napi egy pohár bor a nőknek, hogy karcsúak maradjanak?

A bor a kulcsa annak, hogy a hölgyek megőrizzék karcsú alakjukat - derült ki egy átfogó amerikai tanulmányból.

Azok a nők, akik napi egy-két pohár bort elfogyasztanak, kevesebb plusz kilót szednek magukra, mint azok, akik inkább ásványvízzel vagy üdítőitallal próbálják megőrizni alakjukat - állítják brighami és bostoni szakemberek.

Az amerikai kutatók közel 20 ezer 39 éves és annál idősebb nőt kérdeztek meg alkoholfogyasztási szokásaikról. A felszedett kilók számát 13 éven keresztül regisztrálták.

Nem volt meglepő, hogy az összes hölgy az évek során gyarapodott néhány plusz kilóval, ám tízből négyen, akik azt vallották, hogy nem isznak alkoholt, átlagosan több kilóval szedtek fel.

A legkisebb mértékben azok híztak, akik "mérsékelt" mennyiségben (egy-két pohárral) ittak bort naponta. A szakértők azonban hangsúlyozták, hogy nem minden alkohol jótékony hatású, mert például a sör nem éppen kedvez a karcsú deréknak.

A jelenség magyarázata az lehet, hogy azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt, a máj egy külön módszert fejleszt ki az alkohol lebontására, amely így többnyire nem zsírrá, hanem hővé alakul.

Vagyis, ha 120 kalóriát viszünk be szervezetünkbe egy pohár vörösborral, akkor annak nagy része elég. Ha viszont egy szelet pizzával kerül be ennyi kalória a szervezetbe, akkor annak nagy része zsírrá alakul.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×