eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Alice rekordbevétellel kezdett

Tim Burton Alice-filmjének híres fehér nyula könnyen átugorhatja a hazai pályán az Avatart: a három dimenzióban elkészült mesefeldolgozás 116,3 millió dolláros (22,7 milliárd forintos) rekordbevételt hozott az észak-amerikai piacon a Disneynek már bemutatása első hétvégéjén.

A Johnny Depp, Alice Wasilowska és Helena Bonham Carter szereplésével forgatott Alice Csodaországban az első 3D-s produkció, amely ekkora bevétellel repült a hét végi boxoffice csúcsára, egyben az első "nem-folytatás" film lett, amelyre ennyien váltottak jegyet premier-hétvégéjén.

"Ez egyike azon kulturális jelenségeknek, amely mindenki érdeklődését felkelti. Nem mindennap történik ilyesmi" - értékelte az eredményt a Disney terjesztési igazgatója.

Az Alice előtt a 3D-s filmvásznakon mindenki az Avatart akarta látni, amely vasárnap három Oscar-díjat kapott az Amerikai Filmakadémiától. James Cameron filmje, amely 12. hete fut a mozik műsorán, a hétvégén 7,7 milliós (1,5 milliárd forintos) bevétellel került a kasszasikerlista ötödik helyére. A szupermozi összbevétele ugyanakkor világszerte 2,6 milliárd dollár fölött jár.

A boxoffice-lista második helyét Antoine Fuqua rendőrthrillere, a Brooklyn mélyén szerezte meg 13,5 millióval (2,63 milliárd forinttal). Martin Scorsese Viharszigete a harmadik helyen landolt 13,3 millió dollárral (2,59 milliárd forinttal), a Cop Out című, Bruce Willis főszereplésével készült vígjáték pedig negyedik lett 9,1 millióval (1,7 milliárd forinttal).

Az Amerikai Filmakadémia vasárnapi díjátadó ceremóniáján Oscarral jutalmazott filmek elég vegyes képet mutatnak az észak-amerikai bevételek tükrében.

A hat Oscaros A bombák földjén júniusban került a mozikba, és február végéig 12,7 millió dollárért (2,5 milliárd forintért) váltottak rá jegyet.

A három Oscaros Avatart december óta vetítik. A sci-fi észak-amerikai jegyeladásai február végén elérték a 706 millió dollárt (138 milliárd forintot), azóta pedig meghaladták a 720 milliót (140 milliárd forintot).

A Crazy Heart című countryfilmért Jeff Bridges, a főszereplő, és a legjobb eredeti dalt szerző Ryan Bingham és T Bone Burnett kapott Oscart. A film december óta fut, jegyeladásai 25 millió dollárnál (4,9 milliárd forintnál) jártak február végén.

A Precious két Oscart hozott el, a legjobb női mellékszereplőét és a legjobb adaptált forgatókönyvét. Novembertől márciusig 47 millió dollárt (9,2 milliárd forintot) keresett.

A Pixar műhelyéből kikerült Fel! című 3D-s animáció, amely májusban került a mozikba, két Oscar-szobrot kapott, bevétele február végéig 293 millió dollár (57 milliárd forint) volt.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×