Inforádió

Meghallgatom Élő adás

275 grammal született baba maradt életben Németországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mindössze 275 grammal született baba maradt életben Németországban - számolt be csütörtökön a Göttingeni Egyetemi Klinika.

A kisbaba még tavaly júniusban látta meg a napvilágot, decemberben engedték haza, és ma már több kilót nyom. A rendelkezésre álló információk szerint ő a valaha volt legkisebb súllyal született kisfiú - közölte a klinika.

Az orvosok rendszerint abból indulnak ki, hogy 350 gramm születési súllyal világra jött újszülöttek nem életképesek. A kisfiúnál kisebb súllyal világszerte eddig csak három kislány született.

A göttingeni baba júniusban a terhesség 25. hetében, mindössze 27 centiméteres hosszal jött idő előtt a világra. Hat hónapig intenzív osztályon ápolták, decemberben 3700 grammos súllyal engedték haza. "A korábbiakhoz hasonlóan jól van" - tájékoztatott az intézmény szóvivője.

A fiúk között az eddigi legkisebb túlélő Japánból származott, és 297 grammal született. A legkönnyebb lány - egy amerikai baba - 244 grammos volt születésekor.

Az ilyen újszülöttek fejletlenségük, alacsony súlyuk és a fertőzések által erősen veszélyeztetettek. A göttingeni kisfiúnál azonban szerencsére nem lépett fel életveszélyes fertőzés vagy agyvérzés. A gyermek további egészséges fejlődéséhez viszont továbbra is intenzív megfigyelésre van szükség - emelte ki a kórház képviselője.