Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szépségversenyt tartottak bankkártyáknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP Bank Nyrt. MasterCard Green kártyája lett Az év bankkártyája 2009 kategória fődíjának nyertese, az elismerést csütörtökön adták át Budapesten.

A pályázatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége hirdette meg harmadik alkalommal a forgalomban lévő sorozatgyártású bank- és hitelkártya design témában. A pályázaton 8 bank vett részt 20 db bankkártyával - közölte a Magyar Képzőművészeti Egyetem PR kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

A kategóriák nyertesei: az év lakossági bankkártyája 2009-ben a Budapest Bank Nyrt. Mastercard Főgáz kártyája, az év prémium bankkártyája az FHB Bank Zrt. FHB MasterCard Gold betéti kártyája, Az év bankkártyája sorozatban pedig az OTP Bank Nyrt. OTP - Cafeteria kártya, OTP - MasterCard Green kártya, OTP - Maestro - PayPass "érintés nélküli" bankkártya lett.

Balogh Máté tájékoztatása szerint a megmérettetés célja a kereskedelmi bankok közötti verseny serkentése a minél artisztikusabb, ízlésformálóbb bank- és hitelkártya-design előtérbe helyezése érdekében. Nyolc bank pályázott a kitüntető elismerésért: a Budapest Bank Nyrt., CIB Bank Zrt., Citibank Zrt., FHB Kereskedelmi Bank Zrt., Magyar Cetelem Bank Zrt., MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt és a Takarékbank Zrt.

A zsűri elnöke Molnár Kálmán grafikusművész, egyetemi tanár, a bírálóbizottság tagjai Felsmann Tamás, Gyárfás Tamás és Sára Ernő grafikus művészek voltak. A díjakat Kőnig Frigyes a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és Molnár Kálmán adták át.

A pályázat díjazottjai 3 éven keresztül jogosultak használni Az év bankkártyája 2009 logót.