eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Miért egészségesebb a részmunkaidő?

A részmunkaidőben dolgozó anyák gyerekei egészségesebbek, mint a teljes állásban tevékenykedő anyáké, illetve azoké, akik egyáltalán nincsenek állásban - derült ki egy ausztrál tanulmányból.

A részmunkaidős anyukák gyerekei hetente körülbelül egy órával tévéztek kevesebbet és az életmódjuk is egészségesebb volt, mint a vizsgálatban szereplő társaiké - számolt be a vizsgálat eredményéről Jan Nicholson, a melbourne-i Murdoch Childrens Research Institute munkatársa.

A tanulmányban úgy találták, hogy a részmunkaidőben dolgozó anyák gyerekeinek testsúlya megfelelőbb volt, kevesebbet televízióztak és nassoltak, ugyanakkor fizikailag aktívabbak voltak, mint azok a kortársak, akiknek az anyja teljes munkaidőben dolgozott vagy éppen főállású anya volt.

A Journal of Social Science and Medicine című szakfolyóiratban közzétett felmérésbe mintegy 2500 négy-öt, majd két év elteltével hat-hét éves gyereket vontak be a kutatók. Mint Nicholson elmondta, arra kerestek választ, hogy a nyugati világban tapasztalt "elhízási járvány" összefüggésben van-e az anyák nagyobb arányú munkaerőpiaci részvételével.

Az ausztrál állami egyetem és a University of New England munkatársai által lefolytatott vizsgálatból úgy tűnik, a részmunkaidőben dolgozó anyák képesek leginkább megtalálni az egyensúlyt munkájuk és családjuk között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×