Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak péntekre áll helyre a közlekedés a Keleti pályaudvaron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is jelentős késéssel közlekednek a vonatok a budapesti Keleti pályaudvaron történt műszaki hiba miatt. A hiba okát megtalálták, de a forgalmi rend várhatóan csak péntek reggelre áll helyre.

A Budapest és Pécs között közlekedő InterCity járatok a Keleti pályaudvar helyett Kelenföld állomásról indulnak és oda is érkeznek, a Budapest-Győr vonalon a gyorsvonatok (kivéve a railjetek és a Szombathely-Sopron felől érkező IC) a Déli pályaudvarra érkeznek, és onnét is indulnak előreláthatóan péntek reggelig - áll a Mávinform csütörtök délutáni közleményében.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a biztosítóberendezés hibájának okát megtalálták, kijavítása után a késések mérséklődni fognak. Estig azonban 60-100 perces késésre kell számítani például a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.

Ma a Keleti pályaudvarra és onnan közlekedő pót- és helyjegyköteles vonatokon pót- és helyjegy nélkül lehet utazni. A már kiadott pót- és helyjegyek árát kezelési költség levonása nélkül térítik vissza a jegypénztárakban.

A pillanatnyi közlekedési helyzetről a 06-40-49-49-49-es, helyi tarifával hívható telefonszámon adnak tájékoztatást.

A Keleti pályaudvaron röviddel 11 óra előtt hibásodott meg a biztosítóberendezés, ezért hat vágányon vonatokat sem indítani, sem fogadni nem tudnak.