Visszatér és napokig marad a tél

Infostart
2010. március 2. 20:25
Az elmúlt napok enyhe időjárása után hamarosan visszatér a tél. Erős fagyokra és jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, de a mostani előrejelzés szerint a hónap közepéig nem valószínű számottevő enyhülés sem - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Kedden éjszaka északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen várható eső, zápor, majd havas eső és akár havazás is valószínű - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Tóth Katalin elmondta: szerdán felszakadozik a felhőzet, és a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Kezdetben délkeleten, keleten zápor, hózápor még előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6, 11 Celsius-fok között alakul.

Tóth Katalin kiemelte: a következő másfél hétben jelentős enyhülésre nem lehet számítani, vagyis március közepéig télies idő lesz. Szombaton és vasárnap lesz a leghidegebb, hajnalban -5 Celsius-fok is lehet. Kisebb havazás, hózápor kialakulhat a hétvégén, de a hó már napközben elolvad - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást