Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hétfőn még tavaszi idő, utána átmenetileg visszatér a tél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfőn még kellemes tavaszi idő lesz, majd keddtől visszaesik a hőmérséklet, vasárnap ismét fagyni fog - mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Bozóki István közölte, hogy hétfőn észak, északnyugat felől csökken a felhőzet, északon több, délen kevesebb napsütés valószínű.

A hét első napján még szép, enyhe tavaszias idő várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 15 fok között alakul. A nyugat-északnyugati szél élénk, olykor erős lesz, eleinte dél-nyugaton lehet kisebb eső, zápor.

Keddtől azonban visszaesik a hőmérséklet, hűvösebbek lesznek az éjszakák és gyengül a nappali felmelegedés.

A hét második napjától egyre gyakrabban megnövekszik a felhőzet és szerda kivételével valamennyi napon több alkalommal valószínű csapadék, kezdetben eső, zápor. A hét második felétől, csütörtöktől először csak az Északi-középhegységben, később másutt is lehet havas eső, esetleg hó.

A hajnali órák hőmérséklete kedden 0 és 5 fok között várható, majd fagypont körül, és a jövő hét végére 0 és mínusz 5 fok között várható, vagyis majdnem mindenhol fagyni fog az országban vasárnapra.

A napi maximum hőmérsékletek kedden 6 és 11 fok között várhatóak, majd ez egyre csökken, csütörtökön 2 és 7, majd 1 és 6 fok között alakul, miközben a szél gyakran lesz erős.

A tavaszias idő tehát keddtől fokozatosan megszűnik, a hét második felében átmenetileg visszatér a tél.