Miért ölte meg gondozóját a gyilkos bálna?

Infostart
2010. február 27. 08:16
Vízbe fojtotta gondozóját a floridai SeaWorld víziparkban Tilikum, a gyilkos bálna. Szakértők szerint a copfja lehetett a tréner veszte.

Az öt és fél tonnás, 30 éves tengeri emlős szemtanúk beszámolója szerint megragadta 40 éves gondozójának a haját, ide-oda csapkodta, majd lehúzta a mélybe a floridai Orlando híres víziparkjában.

Chuck Tompkins, a SeaWorld park vezető trénere elmondta: Dawn Brancheau-nak, a gyilkos bálna gondozójának nagyon hosszú haja volt, amit copfba fogott, az pedig ott himbálózott az állat előtt. Valószínűleg játékból ragadta meg Tilikum a gondozóját a hajánál fogva, és húzta a vízbe, ahol olyan sokáig lent tartotta, hogy a nő megfulladt.

Egy korábbi bemutató nézői arról számoltak be, hogy az állat úgy viselkedett, mint egy engedetlen kisgyerek, Tompkins azonban hangsúlyozta: Tilikum jó állat.

Kérdés, hogy mi lesz a sorsa a 30 éves tengeri emlősnek. A vízipark egy időre felfüggesztette a delfinbemutatókat, de egyelőre nincs arról szó, hogy Tilikumot teljesen kivegyék a műsorból.