eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem a rosszalkodó tanulók kiküldése a megoldás

A tanárok felkészítését szorgalmazza, és nem a gyerekek büntetésére koncentrál az az új törvénytervezet, amely egységesen szabályozná a szövetségi államokban a rossz magaviseletű tanulókkal szemben alkalmazható iskolai fellépést.

A tervezetet már elfogadta a Kongresszus oktatási és munkaügyi bizottsága, és hamarosan az amerikai törvényhozók elé kerül.

Az oktatási minisztérium minap közzétett jelentése szerint 19 állam iskoláiban nem szabályozzák az elkülönítéssel vagy bizonyos időre való felfüggesztéssel való büntetést a notórius fegyelemsértőkkel szemben. A vizsgálat arra is rámutatott, hogy a rosszalkodókkal szembeni iskolai fellépés rendszerint nem vezet eredményre, mert az alkalmazott büntetések nem érik el a kívánt hatást.

A törvénytervezet alapvetően változtatna a stratégián: a legtöbb esetben tiltaná a magatartásproblémás gyerekek elkülönítéssel vagy felfüggesztéssel való ráncba szedését, ehelyett megkövetelné, hogy a tanárok legyenek felkészítve az ilyen gyerekkel való hatásos bánásmódra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×