Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keresztbe tehetnek Capellónak a futballistafeleségek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem ismétlődhet meg, ami a németországi világbajnokságon történt, fogadkozik az angol válogatott szövetségi kapitánya, számításait azonban keresztül húzhatják a játékosok barátnői és feleségei: a nők ugyanis mindössze 20 kilométerre a csapat szállodájától foglaltak szállást Dél-Afrikában.

Az angol nemzeti együttes rustenburgi főhadiszállásától mindössze félórányi autóútra fekszik az a szálloda, ahol a játékosok feleségei és barátnői tervezik múlatni az időt, miközben a férfiak a meccseikre készülnek; ha valóban a Palace of the Lost City nevű luxushotelben szállnak meg, azzal Fabio Capello szövetségi kapitány rémálma válhat valóra.

A szálloda vezetése ugyan nem árulta el, pontosan kik érkeznek majd hozzájuk júniusban, de egyikük, Gert Venter úgy fogalmazott: "Mivel az angol csapat bázisa csak húsz kilométerre van ide, természetesen sok vendéget várunk az Egyesült Királyságból."

A hotelben, ahol korábban foglalt már szobát Michael Jackson, Tiger Woods, Oprah Winfrey és Elton John is, négy lakosztály közül választhatnak a focisták kedvesei - ezek közül a legolcsóbbért is minimum 1,2 millió forintot kell fizetni éjszakánként.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az asszonyok a négyórányi repülőútra fekvő Mauritiuson foglalnak szállást, ám a szakvezető bejelentette, hogy a játékosok csak a meccseiket követő 24 órában lehetnek szeretteikkel. "Most nem fog előfordulni az, ami Németországban" - jelentette ki Fabio Capello.

2006-ban az akkor még Sven-Göran Eriksson irányította együttes tagjainak feleségei párjuk közvetlen közelében kaptak szállást, a férfiak így kötelességüknek érezték, hogy meglátogassák őket. A játékosok minden lépését lesifotósok követték, és a pocsékul sikerült vébé után maguk is úgy nyilatkoztak, hogy az egész olyan volt, mint valami cirkusz.

"Nem akarom, hogy elvonják a figyelmemet, márpedig az előző világbajnokság alatt ez történt. Nem szeretném, ha a nők a közelben lennének, mert akkor arra gondolnék: akarja a párom, hogy ma meglátogassam? Ma inkább pihennék, ki se tenném a lábamat, de a többiek is mennek, szóval talán nekem is kellene" - mondta nemrég Frank Lampard.