eur:
395.51
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Néhány napra beköszönt a tavasz, majd újra fagyok jönnek

A naptár szerint vasárnap véget ér a tél, ehhez mérten az időjárás is kellemes lesz a hétvégén. Az enyhülés azonban egyelőre csak átmeneti - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos meteorológus.

Csütörtökön eleinte nyugat felől felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén lehet számítani több-kevesebb napsütésre. Keleten ugyanakkor várhatóan erősebben felhős marad az ég, ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka délnyugat felől újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső.

Hajnalban sok helyen párássá válik a levegő, többfelé köd képződik. Kezdetben mérsékelt lesz a légmozgás, majd hajnaltól elsősorban a Kisalföldön megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5 Celsius-fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 12 Celsius-fok között várható, de a Tiszántúlon ennél melegebb is lehet.

Vadász Vilmos közölte: a hétvégén eleinte többnyire borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, majd később csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 80 százalékán valószínű.

Vasárnap, vagyis a naptári tél utolsó naptári napján kora tavaszias időjárás várható. A nappali hőmérséklet az ország jelentős részén 10 Celsius-fok fölé emelkedhet - mondta a meteorológus.

Hétfőn még enyhe idő lesz, de utána lehűlésre lehet számítani, és az ország jelentős részén fagyni fog, és a legmagasabb nappali hőmérséklet is 10 Celsius-fok alatt marad - tette hozzá.

Vadász Vilmos kiemelte: havazás már nem várható, de hózáporokra még lehet számítani néhol.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×