eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Megmentené az Abbey Roadot Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webbert sem hagyja hidegen az Abbey Road Studios sorsa: a musicalszerző jelezte, hogy szívesen áldozna a világhírű épületegyüttes megmentésére.

Komolyan érdeklődik az Abbey Road-i stúdiók iránt Andrew Lloyd Webber; szóvivője elmondta, hogy a zeneszerző szerint mindent meg kell tenni a megmentésükért a brit zeneipar jövője érdekében.

A londoni St. John's Wood városrészben fekvő stúdiók adtak otthont a legtöbb Webber-musical felvételeinek, ott rögzítették a többi között a Jézus Krisztus Szupersztárt és Az Operaház fantomjának folytatását.

"Az Abbey Roadnak remek adottságai vannak, három nagy stúdió működik ott. Andrew valószínűleg több zenészt vitt oda rögzíteni, mint bárki más, mivel megvan a lehetőség nagyzenekari művek felvételére is" - magyarázta a szóvivő.

Nem Andrew Lloyd Webber az egyetlen híresség, aki szerint meg kell menteni a Beatles által legendás hírűvé vált stúdiókat; mások, így Paul McCartney vagy a rádiós Chris Evans is nyilatkozott az ügyről és az épületegyüttes megóvására szólított fel.

A Financial Times kedden számolt be arról, hogy értesülései szerint az EMI lemezkiadó el akarja adni az Abbey Road Studiost, a bevételből pedig tetemes adósságát szeretné csökkenteni. Azóta az angliai történelmi épületörökséget kezelő szervezet, a National Trust a nyilvánossághoz fordult annak kipuhatolására: akarják-e az emberek a stúdiók "megmentését".

A válasz nyilvánvalóan igen: a hasonló célból indított online petíciónak már több ezer aláírója, a Facebook-oldalhoz pedig 10 ezernél is többen csatlakoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×