eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ön hány kollégáját utálja?

Nem újdonság, hogy a kollégák áskálódnak egymás ellen vagy pletykálkodnak, egy új brit kutatás azonban kiderítette, hogy öt dolgozóból egy ki nem állhatja a munkatársait.

Nemcsak az irodában, azon kívül is szeretik kibeszélni egymás dolgait a kollégák; egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint minden négy dolgozó közül egy a munka után is szóba hozza a benti állapotokat, és panaszkodik azokra, akikkel húzza az igát.

A kutatásból az is kiderült, hogy a nők gyakrabban beszélik ki a munkatársakat a hátuk mögött, mint a férfiak: naponta általában 20 percet töltenek azzal, hogy valamelyik kollégájukról panaszkodnak e-mailben vagy azonnali üzenetváltási hálózatokon.

Minden öt megkérdezett nő közül kettő bevallotta, hogy az elmúlt egy héten tett valami undok megjegyzést valamelyik munkatársára egy másiknak, míg a férfiak közül erre a kérdésre ötből egy válaszolt igennel.

A kétezer fő részvételével készült felmérésből az is kiderült, hogy más-más miatt panaszkodnak egymásra a nők és a férfiak: az előbbiek szerint a kollégáik irigyek rájuk vagy veszélyesnek tartják őket a saját pozíciójukra, míg az utóbbiak szerint a többiek lusták, vagy a beosztásukhoz képest túlságosan elrugaszkodott ötletekkel állnak elő.

A válaszadók harmada úgy nyilatkozott: annyira utálja a munkatársait, hogy sosem szervezne velük közös programot. A kutatás azt is megmutatja, hogy a feszültségek legnagyobb forrása a munkahelyeken a főnök viselkedése, a legkevésbé kedvelt csoport pedig a felsővezetés.

És hogy mely szakmákban fúrják egymást a leginkább a kollégák? Ilyen szempontból a legkevésbé a médiában dolgozók vannak biztonságban, de aggódhatnak a könyvelők, valamint a számítástechnikával és az értékesítéssel foglalkozók is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×