eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Baj van, ha nem méretes az óvszer

Túl hosszú vagy túl rövid, túl szűk vagy túl bő... a nem illeszkedő gumi óvszer nemcsak lecsúszhat vagy elszakadhat, de a partnerek szexuális élvezetét is csökkentheti - állapítja meg egy tanulmány, amelyet kedden ismertetett a Sexually Transmitted Infections (Szexuálisan Terjedő Betegségek) című szakfolyóirat.

A Kinsey Intézet kutatói (Indiana Egyetem, USA) kérdőívek elemzésével jutottak erre a következtetésre. A 436 - 18 és 67 év közötti - önkéntes válaszadó férfit sajtóhirdetések útján és egy óvszereket áruló cég honlapján keresztül toborozták. Mindannyian kijelentették, hogy az utóbbi három hónapban óvszert használtak a hüvelyi behatolással járó szexuális kapcsolataikban.

A kutatók szerint a megkérdezett férfiak csaknem fele (44,7 százaléka) számolt be arról, hogy megtapasztalt már nem pontosan illeszkedő óvszert. Esetükben 2,5-szer nagyobb volt a kockázata annak, hogy a kondom elszakad vagy lecsúszik, és ötszörös a péniszirritáció veszélye a többiekhez képest. Kétszer nagyobb volt a kockázata az erekciós problémának, vagy annak, hogy a férfinak (vagy partnerének) nehézségei támadnak az orgazmus elérésében. Ugyancsak kétszeres veszélynek voltak kitéve amiatt, hogy az óvszer még a szeretkezés vége előtt "leesik".

A vizsgálatból, amelynek határát az önkéntesek nyilatkozatai szabták meg, mindamellett az is kiderült: "egészségügyi üzenetekre" van szükség ahhoz, hogy a férfiakat a megfelelő méretű óvszer kiválasztására ösztönözzék - hangsúlyozzák a szerzők, Richard Crosby és Bill Yarber.

Bill Yarber egy podcaston (http://podcast.bmj.com/sti) kifejti: az óvszergyártóknak a legkisebb méretet úgy kellene hívniuk, hogy "nagy", a közepes méretet "extra nagy", és így tovább. A férfiak ugyanis nem fognak olyan óvszert venni, amelyen a "kisméretű" vagy "különösen kisméretű" felirat áll - figyelmeztet.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×