Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiszabadították a Dunántúlon elakadt vonatokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elindult a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap kora délután. Már országszerte menetrendszerűen járnak a vonatok.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta: a vonalon szombat óta méteres hótorlasz és hófúvások miatt szüneteltették a járatokat.

Hozzátette: az első, teljes vonalon közlekedő járat a Budapest-Tapolca közötti személyvonat volt; a másik irányból pedig a Tapolcáról három óra előtt indult, a Déli pályaudvarra közlekedő vonat tudott először átmenni Csajág és Polgárdi között.

A Polgárdinál a hótorlaszok miatt még vasárnap elakadt motorvonatot és a kivontatására küldött mozdonyokat szombaton délután fél kettő előtt sikerült kihozni a hó fogságából - közölte a sajtóügyeletes. Mint mondta, mintegy 30 ember és egy speciális, hómaróval felszerelt Unimog tisztította meg a vasúti pályát, majd egy hóekés mozdony járta végig a vaspályát Balatonakarattya és Polgárdi között; így szabaddá vált az út a személyszállító vonatok számára Polgárdi és Csajág között is.

Peiper Károly felhívta a figyelmet, hogy a vonatpótló autóbuszokat a MÁV-START Zrt. vasárnap délután lemondta.

A motorvonatok csak nagyobb teljesítményű dízelmozdony vontatásával mehetnek át a Székesfehérvár és Balatonkenese szakaszon, itt előfordulhatnak 10-15 perces késések az úgynevezett dízel előfogatok rá- illetve lecsatolása miatt - hangsúlyozta.

Az országban most már mindenhol menetrendszerűen járnak a vonatok, a Dunántúl déli és nyugati tájain esetenként még előfordulhatnak 5-10 perces késések - tette hozzá a sajtóügyeletes.