Két település még el van zárva a külvilágtól Fejér megyében

InfoRádió / MTI
2010. február 14. 10:52
Bodmért és Vértesboglárt nem sikerült még kiszabadítani a hó fogságából, s több négy számjegyű út is járhatatlan, vagy helyenként egy sávon járható Fejér megyében - közölte a rendőrség.

Két nagy teljesítményű hómaró, s nyomukban haladva két hóeke dolgozik a két elzárt település kiszabadításán. Bodmért Felcsút irányából, Vértesboglárt Csákvár irányából próbálják megközelíteni a gépek - mondta László József, a közútkezelő kápolnásnyéki ügyeletese.

Hozzátette, hogy a gépek csak lassan tudnak haladni,mert mindkét település előtt másfél méter magas hófalakat kell elbontaniuk. Amennyiben nem történik váratlan esemény, várhatóan délután 15-16 órára mindkét községet kiszabadítják a hó fogságából.

A még járhatatlan utak felszabadítását nagyban segíti, hogy hajnalra csendesedett, helyenként elült a szél a megyében, s a legkritikusabb helyeken levő utak kivételével sikerült megnyitni az elzárt szakaszokat.

Egyelőre még járhatatlan a Székesfehérvár-Zámoly és a Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy közötti út, de megtisztításukon nagy erővel dolgoznak a közútkezelő székesfehérvári kirendeltségének gépei.

Nem lehet még közlekedni a 8126-os úton Csákvár irányába, Bicskén a 8101-es bekötőúton, és a csákvári úton Felcsút irányába - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Lezárták a 6209-es utat Káloz-Sárkeresztúr-Sárosd, valamint Szabadegyháza-Adony között. Hóátfúvásos, helyenként nehezen járható a 8204-es bodajki, a 8216-os bakonycsernyei út, s egyes szakaszokon csak egy sávon lehet közlekedni a Pákozdot Sukoróval összekötő szakaszon - tájékoztatott Németh-Kész Mónika.