eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György

Bálint-nap egy hétcsillagos luxushotelben

A szerelem ugyan megfizethetetlen, de egy álomüdülés az Egyesült Arab Emírségek egyik mesés palotaszállójában nem. Potom egymillió dollárt kell leszurkolnia annak, aki Bálint-nap alkalmából a hétcsillagos Emirates Palace luxusszállodában szeretne eltölteni egy hetet párjával Abu-Dzabiban.

"Itt az ideje, hogy megmutassa, mennyire szereti kedvesét" - így reklámozza a szálloda kivételes, Bálint-napi ajánlatát, amelyben életre szóló élményt ígér a szerelmeseknek. Minden kívánságukat leső, személyes belső inas, luxuslimuzin sofőrrel, kis sétahajózás az Arab-öbölben gyertyafényes vacsorával, golfparti, sétarepülés a sivatag felett, teveverseny vagy kifejezetten a szerelmes pár számára kreált parfüm - mindez benne foglaltatik az árban. A szerelmeseknek természetesen magánrepülőgép is rendelkezésére áll, ha arra támadna kedvük, hogy kiruccanjanak a szomszédos országokba.

Bár a gazdasági válság idején elvetélt ötletnek tűnhet ekkora fényűzés, máris van egy érdeklődő. A Gulf News című újság úgy értesült, hogy egy orosz üzletember lehet az első egymillió dolláros vendég.

A szálloda gondolt azokra is, akiknek kevésbé bélelt a pénztárcája. Három napot az is eltölthet ott párjával, aki csak 136 ezer dollárt tud erre áldozni. A szerelmeseknek ennyi pénzért kijár egy magánvacsora különzenekarral, és a hölgynek egy gyémántnyakék.

Dubajban a szállodai árak szerényebbek, de itt is csillagászatiak. A világ legmagasabb felhőkarcolója, a 828 méteres Burdzs Kalifa közelében lévő Palace Hotel egy éjszakára szóló, Bálint-napi ajánlata mindössze 2700 dollárba kerül. Ha a szerelmesek a gyertyafényes, pezsgős vacsorával és a csokoládé-szökőkúttal csillapították éhségüket és szomjúságukat a lakosztályukban, megmártózhatnak a gyógyfürdőben.

Az emírségek kereskedelmi központjában álló Kempinski Hotel 1525 dollárért kínálja a dubaji fedett sípályára néző lakosztályát, vacsorával, gyógyfürdő-használattal és reggelivel. Az Atlantis szállodában, amelynek felépítését az Ezeregyéjszaka meséi ihlették a pálmafa alakú mesterséges szigeten, 1046 és 1665 dollár között mozog a lakosztályok ára. A rendkívüli menü: pezsgő, csokoládé és gyógyfürdőzés. Azok a vendégek, akik mozgalmasabb időtöltésre vágynak, úszhatnak a delfinekkel, és ellátogathatnak a vízi vidámparkba is.

Az iszlám szigorú, vahhábita ágát követő Szaúd-Arábiában a közelgő Bálint-nap idén sem a szállodákat, hanem a rettegett vallásrendőrséget mozgósította. Csütörtökön országszerte lecsapott azokra az üzletekre, ahol vörös rózsát, szív alakú portékát vagy piros papírba csomagolt ajándékot árultak. A szaúd-arábiai napilapokban megjelent közleményében - közelebbről nem részletezett - büntetéssel fenyegette meg a boltosokat, ha nem távolítják el polcaikról a betiltott nyugati ünnepre utaló árukat. Rijád jómódú negyedeiben az üzletek többségéből el is tűntek a vörös színű termékek.

A sivatagi királyság lakói azonban megtalálják a módját annak, hogy megtartsák az ott is népszerű szerelmesek napját. Az év más időszakában a vörös színű és szív alakú portékák szabadon árusíthatók, ezért hetekkel korábban beszerzik az ajándékokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×