Ritka majomkölyök született a fővárosi állatkertben

Infostart
2010. február 12. 09:15
Aranyhasú mangábé született a Fővárosi Állatkertben. Ez egy nagyon ritka majomfaj, amelyből összesen 47 példány él a világ tíz állatkertjében - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán.

Az egyik legritkább majomfajnak számító aranyhasú mangábé született a Fővárosi Állatkertben - közölte az InfoRádióval Hanga Zoltán szóvivő.

Már a nagyközönség is jól láthatja a február 2-án született aranyhasú mangábé kölyköt. Ebből a ritka, őshazájában is veszélyeztetettnek számító majomfajból a világ állatkertjeiben csupán 47 egyed él.

Az állatkerti világállomány felét Budapesten, illetve a németországi Wuppertalban láthatják a látogatók, mindkét város állatkertjében 12-12 aranyhasú mangábé él. Az igazi ritkaságnak számító, a világ csupán tíz állatkertjében látható nyugat-afrikai majomfaj az összes állatkert közül Budapesten szaporodik a legjobban.

A kicsi nemét még nem lehet tudni, bár a gondozók arra tippelnek, hogy valószínűleg hím ivarú kölyökről van szó. A Virág nevű, tízéves anyaállat maga is budapesti születésű.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást