Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még Nápolyban is havazik!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Havazott pénteken Rómában, az olasz főváros számos turisztikai látványosságát hótakaró fedte be, így a Forum Romanumot és a Colosseumot is, amelyeket biztonsági okokból átmenetileg bezártak. Havazott Olaszország más tájain, még Nápolyban is.

Huszonnégy év óta ez volt a legjelentősebb havazás - mondta Franca Mangianti, a római meteorológiai szolgálat illetékese. Mint közölte, három centiméteres hó esett a fővárosban.

A havazás délre elállt ugyan, de a meteorológusok a jegesedés veszélyére hívták fel a figyelmet.

A hirtelen jött hóval az emberek hógolyócsatát vívtak a Colosseumnál, másutt a turisták, illetve a helybeliek fényképen örökítették meg a ritka jelenséget. Sokan ezt a fehérbe borult híres Trevi-kútnál, illetve hasonlóan nevezetes Spanyol lépcsőnél tették.

A Rómában ritka időjárási jelenség még a pápa, XVI. Benedek érdeklődését is felkeltette, aki ablakából szemlélte a nagy pelyhekben hulló égi áldást.

A hirtelen jött hó miatt a műemléki felügyelőség biztonsági okokból átmenetileg bezáratta a Colosseumot és a Forum Romanumot. Külön kiemelték ugyanakkor, hogy a fagyott csapadék nem veszélyezteti ezeket a helyszíneket.

Voltak fennakadások mind a közúti, mind a légi közlekedésben. Két órára bezárták a Ciampino repülőteret, annyira elromlottak a látási viszonyok. Számos járatot más légikikötőbe kellett átirányítani. Déltől azonban már helyreállt a forgalom a reptéren.

Havazott Olaszország más tájain, még Nápolyban is, ugyancsak fehér öltözetet öltött a Vezúv csúcsa.