eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kevesebb hó fog esni a következő napokban

Kevesebb hó és nagyobb szél várható pénteken és hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jenki Szilvia.

Péntek estig egy mediterrán ciklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását, hatására továbbra is igen nedves levegő áramlik a térségbe, amely többfelé okoz ismételten csapadékot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jenki Szilvia azt mondta, nagyon erős havazás már nem valószínű, de többfelé hullhat még hó, helyenként pedig havaseső. Nyugaton, majd a Duna-Tisza-köze nyugati felén többfelé várható havazás, keleten szórványosan eső, havas eső, ugyanakkor a főváros környékén hófúvás nem valószínű - fejtette ki.

Az északi, északkeleti szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon több helyen erős lesz, ezért ott, illetve a Bakonyban hófúvásra kell számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 Celsius-fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1, +4 Celsius-fok között alakul.

Jenki Szilvia elmondta: a hétvégén eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható csapadék: nyugaton havazás, keleten havas eső, eső is lehet. Később nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, legfeljebb helyenként alakul ki hózápor, hószállingózás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, -5, majd -5, -12 Celsius-fok között alakul, de a tartósan derült, havas tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2, +4 Celsius-fok között valószínű - közölte a meteorológus.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×