Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mire vágynak a nők Valentin-napon?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A férfiak nem igazán tudják, hogyan legyenek udvariasak a mai világban, ezért a nők sokszor csalódnak bennük - derül ki egy felmérésből.

Annak ellenére, hogy négyből három nő bevallotta, szeret szerelmes levelet vagy verset kapni, a férfianak csak a fele ragad tollat e célból - derült ki a Lindt Lindor csokoládégyártó cég felméréséből, amely kapcsán 2100 felnőttet kérdeztek meg.

A válaszadó nők többsége azt mondta, hogy ha kap szerelmes levelet vagy verset, azt megőrzi. Talán éppen ez a magyarázata annak, hogy a férfiak hat százaléka szerint megéri időt fordítani az írásra, vagy legalábbis egy már megírt szerelemes verssel kedveskedni a kiszemelt hölgynek.

Amíg régebben a szenvedélyes szerelemes szövegek fontos eszközei voltak az udvarlásnak, addig ma már leginkább a mobiltelefonba beírt néhány karakteres szöveggel igyekeznek meghódítani a férfiak a nőket - a felmérés szerint legalábbis ötből egy biztosan, míg minden tizedik e-mailezik a kiszemelt hölgynek.

Bár a nők többsége rendszeresen látogatja az olyan közösségi oldalakat, mint a Facebook vagy a Twitter, több mint felük bevallotta, csalódnának, ha kedvesük a hagyományos képeslap helyett egy üzenőfalra írt szöveggel kedveskedne Valentin-napon.

A felmérést készítő cég azt ajánlja azoknak a férfiaknak, akik lovagiassággal akarják meghódítani a hölgyeket, hogy az étteremben ők fizessék a számlát, ne bámuljanak más nőket, ha a kiszemelttel vannak és kapcsolják ki mobiljukat vacsora közben.