eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csoda a hegyekben: majd' egy napot töltött a hó alatt a síelő

A hegyi mentők csodának nevezik, hogy sikerült élve kimenteniük egy svájci síelőt, aki 17 órát töltött a hó fogságában.

A mentőalakulatok már feladni készültek a reményt, hogy rátaláljanak Cedric Genoud-ra, akit a svájci hegyekben elsodort a lavina. A 27 éves síelő a kórházi ágyából adott interjúban azt mondta: hibázott, amikor síelés közben letért a kijelölt pályáról.

"A hó alatt fekve fényeket láttam. Próbáltam minél többet kiabálni. Végig azt mondogattam magamban, hogy nem adhatom fel, várnak rám a szeretteim" - mondta a svájci, aki 17 órát feküdt a hó alatt úgy, hogy a törzsét nem, csak a fejét tudta mozgatni.

"Olyan érzés volt, mintha szarkofágban feküdnék és beton venne körül" - elevenítette fel a borzalmas élményt a férfi, akinek sikerült a fejével egy olyan tág teret kivájnia, hogy levegőhöz jutott, és tudott havat enni.

A mentőalakulat tagjainak elképzelésük sem volt, hol lehet a síelő, akinek sisakját végül a helikopterből vették észre az eltűnése utáni reggelen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×