eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Hat bikát ölt a meg az ifjú matador

Hat bikát ölt meg egy szombat délután rendezett bikaviadalon egy 16 éves spanyol matador. Az eredmény a veterán torreádoroknak is a becsületükre válna, kiváló teljesítményéért a fiú az egyik bika fülét is megkapta kitüntetésként.

Jairo Miguel Sanchez Alonso, aki 2007-ben majdnem életét vesztette egy mexikói bikaviadalon, egy két és fél órás bemutató keretében mutatta fel a páratlan eredményt.

A délnyugat-spanyolországi Caceres arénájában megrendezett viadalon a 16 éves matador egy 435 kilós bikát is megölt egyetlen szúrással. Ennek a fülét kapta meg kitüntetésként, mivel ez jelenti a bikaviadalok egyik fődíját.

Spanyolországban a matadorok átlag életkora 25-30 év. Jairo Muguel korábban négy évig Latin-Amerikában élt és vett részt bikaviadalokon, és csak akkor tért vissza hazájában, amikor betöltötte 16. életévét. E korhatár alatt ugyanis az ibériai országban nem versenyezhet.

Különösen ritka, hogy egy ilyen fiatal matador hat bika ellen is ringbe szálljon, ez nagy fizikai és szellemi összpontosítást igényel.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×