Hat bikát ölt a meg az ifjú matador

InfoRádió / MTI
2010. február 8. 07:45
Hat bikát ölt meg egy szombat délután rendezett bikaviadalon egy 16 éves spanyol matador. Az eredmény a veterán torreádoroknak is a becsületükre válna, kiváló teljesítményéért a fiú az egyik bika fülét is megkapta kitüntetésként.

Jairo Miguel Sanchez Alonso, aki 2007-ben majdnem életét vesztette egy mexikói bikaviadalon, egy két és fél órás bemutató keretében mutatta fel a páratlan eredményt.

A délnyugat-spanyolországi Caceres arénájában megrendezett viadalon a 16 éves matador egy 435 kilós bikát is megölt egyetlen szúrással. Ennek a fülét kapta meg kitüntetésként, mivel ez jelenti a bikaviadalok egyik fődíját.

Spanyolországban a matadorok átlag életkora 25-30 év. Jairo Muguel korábban négy évig Latin-Amerikában élt és vett részt bikaviadalokon, és csak akkor tért vissza hazájában, amikor betöltötte 16. életévét. E korhatár alatt ugyanis az ibériai országban nem versenyezhet.

Különösen ritka, hogy egy ilyen fiatal matador hat bika ellen is ringbe szálljon, ez nagy fizikai és szellemi összpontosítást igényel.