eur:
395.08
usd:
370.92
bux:
65117.48
2024. április 19. péntek Emma

Piros riasztás: akár 25 centi hó is hullhat

Piros riasztás van érvényben az ország nagy részén, mivel nagy mennyiségű csapadék, intenzív havazás várható az elkövetkezendő napokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A Dél-Dunántúlon a sok csapadék miatt nem lesz érdemes autóba ülni.

A hétvégén nagy mennyiségű hó hullhat, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki - közölte az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Reisz András elmondta: a legtöbb csapadék - péntek éjjel eső, majd havazás - a Dél-Dunántúlon várható, szombaton ezért arrafelé nem lesz érdemes autóba ülni.

A hőmérséklet napközben fagypont körül alakul majd, ezért eleinte nem kell hófúvástól tartani, amint azonban délutántól csökkenni kezd a hőmérséklet, a megerősödő keleti szél már hordhatja is a havat - magyarázta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Egész hétvégén havazni fog, a Dunántúl déli részén vasárnap estig akár a 25 centimétert is meghaladhatja a lehullott hó mennyisége, de a fővárosban is leeshet 15 centi. A friss hó valószínűleg meg is marad, mivel hétfőtől nem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet.

A jövő hét első két napjában nem kell újabb havazásra számítani, ám szerdától ismét jelentős mennyiségű csapadék várható.

Pénteken meleg-, szombattól a fokozatos lehűlés miatt hidegfronti hatás érvényesül majd, ezért az arra érzékenyek fejfájást, migrént, álmatlanságot vagy vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×