eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Milliárdokat takarít meg az egészségügyi kassza - a söröskriglivel

A vendégek a jövőben is összetörhetik egymást a brit kocsmákban, de söröskriglijeiket nem. A törhetetlen korsót egyenesen a brit kormány belügyminisztere, Alan Johnson mutatta be a sajtónak méghozzá igen büszkén. Az illetékesek szerint a találmány révén a szigetország egészségügyi kasszája milliárdokat takaríthat meg

Évente mintegy 87 ezer, tört üveggel súlyosbított kocsmai verekedés tör ki a brit ivókban, ami a résztvevők közül sokakat kórházba juttat.

"Borzalmas sérüléseket okoz az üveg. Remélem, hogy az újdonság véget vet az ilyen verekedéseknek" - mondta Johnson, aki a vágásmentes krigliknek rögvest nem is egy, hanem két prototípusát tárta a nyilvánosság elé. Az egyik fala gyantaréteggel megerősített, a másik pedig az autók szélvédőjéhez hasonló technológiával készül. Mindkettőt nehéz eltörni, de ha mégis sikerül, szúró-vágó fegyvernek alkalmatlanok, mert a szilánkok nem hasadnak le, az egész korsó egyben marad, csak repedezetten.

A kocsmáknak nem lesz kötelező a "tompa" korsók bevezetése. Az újdonságot még tesztelik tartóssága, biztonságos volta tekintetében.

A statisztikák szerint Nagy-Britanniában az erőszakos cselekmények fele alkoholhoz kötődik, aki pedig kocsmában van, vagy annak közelében, ötször nagyobb eséllyel keveredhet verekedésbe.

A kocsmák várhatóan örvendeznek a békés korsóknak. "Egy alkalommal akkora harc robbant ki nálunk, hogy egyetlen perc alatt ötven korsónkat törték ripityára" - mondta az AP amerikai hírügynökségnek az Elephant Head (Elefántfej) nevű kocsma csaposa. A vendéglő Londontól kicsit északra van, igen verekedős vidéken.

Nem csak a garázdaságban semmisülnek meg azonban a hagyományos üvegkorsók, a normál használat is soknak "összetöri karrierjét".

A korsótörés problémájával már jó ideje foglalkoznak a szigetországban, és persze felmerült a műanyagkorsó is, ám a vendégek ki nem állhatták, mert meleg, az üveg viszont kellemes tapintású, mert hűvös - magyarázta az AP-nek a biztonsági korsók egy fejlesztője.

Az autók szélvédőjéhez hasonlatosan kétrétegű üvegkorsóknak a biztonságon túl az is előnyük, hogy tovább tartják hűsen a sört.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×