Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A törvényhozás sem ül össze a \"hópokalipszis\" miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hatalmas mennyiségű havat hozó front fenyegeti pénteken és a hétvégén Washingtont és a közép-atlanti térséget az Egyesült Államokban; a várható apokaliptikus közlekedési viszonyok miatt a Fehér Ház szóvivője lemondta szokásos napi sajtótájékoztatóját, a virginiai képviselőház törölte az üléseket.

Robert Gibbs fehér házi szóvivő nem áll pénteken az újságírók elé, amit helyettese, Bill Burton egyetlen szóval magyarázott a Twitteren: "hópokalipszis".

Az előjelzések napok óta figyelmeztetik a térség lakóit, kiadós havazásra kell felkészülni, ezen a télen nem először, ugyanis decemberben már történelmi rekordokat döntő havazás söpört végig a közép-atlanti partvidéken.

Az amerikai főváros, Washington D.C. térségében 60 centiméternél nagyobb hó eshet. A közlekedési hatóságok előre figyelmeztettek: a busz és metrójáratok megritkulhatnak.

Virginiában először fordult elő, hogy a várható havazás és megbénuló közlekedés miatt törölték a törvényhozás programját. Az állami hatóságok felhívták a lakosság figyelmét: tartalékoljanak a szükséges cikkekből és az, aki teheti, otthonról dolgozzon. A havazást várhatóan erős szelek fogják kísérni, a látási viszonyok nagyon rosszak lesznek egyes térségekben. A hatóságok hókotrók és teherautók ezreivel, több százezer tonna sóval várják a hóvihart.

A főváros, Richmond, amely még az előző hét végén hullott 40-60 centiméteres hótakaró alól sem ásta ki magát teljesen, ugyanennyi havat kaphat. Sok iskolában csak csütörtökön kezdődhetett újra a tanítás.

A parti őrség figyelmeztetett: Virginiától egészen New York magasságáig az Atlanti-óceán partján viharos szelek korbácsolhatják fel majd a vizet veszélyes hullámokat keltve.

Maryland államban ezen a télen eddig 50 millió dollárt költöttek a hó eltakarítására, az utak megtisztítására, ez csaknem kétszerese az erre előirányzott összegnek. Virginián és Marylanden kívül erős havazásra lehet számítani Delaware államban és Pennsylvania déli részén, sok helyen félméteresnél nagyobb hó lehet, és heves szelekkel kísért hóviharok törhetnek New Jersey egyes részeire is.