eur:
393.4
usd:
368.08
bux:
66269.8
2024. április 24. szerda György

Óvszerrel a szociális problémák megelőzéséért

A nemi betegségek terjedése ellen és egyéb szociális problémák megakadályozása érdekében óvszert osztanak a vándormunkásoknak Kínában.

Kínában tömegek áradnak a falvakból dolgozni a nagyvárosokba, és közülük nagyon sokan fordulnak rendszeresen "segítségért" a szexmunkásokhoz, hiszen távol élnek a feleségüktől. Így aztán nem meglepő, hogy a migránsok körében gyorsan terjednek a nemi betegségek.

Ennek ellenére a hivatalok sokáig nem foglalkoztak a problémával. Pedig egy, a kantoni szexológusok egyesülete által készített felméréséből kiderül, hogy a házas migráns munkások 36 százaléka számára jelent komoly problémát nemi vágyaik elfojtása.

Közülük majd' minden harmadik (a megkérdezettek 30 százaléka) járt már prostituáltnál, és ugyanennyien mondták azt, hogy sok szexuális partnerük volt, mert boldogtalan a házasságuk vagy nem bírják nő nélkül.

A kantoni népességi és családtervezési hivatal tavaly már százmillió óvszert osztott szét a faluról jött munkások között, és reményeik szerint az idén még többet adhat majd nekik, hogy biztonságosabb legyen a nemi életük.

Kanton Kína egyik legfejlettebb tartománya, ahol mintegy 30 millió munkás él távol a családjától. Ennyi belső migráns az ország egyetlen más területén sincs.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×