eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az Egyesült Államok a legjobb országmárka

2009 legjobb ország-márkája az Amerikai Egyesült Államok. Művészeti, kulturális szempontból Olaszország a legvonzóbb, a leginkább családbarát ország pedig Kanada - az országmárka-index felmérése szerint. Magyarország nincs a listán.

A 2008-as harmadik helyről ugrott a lista élére az Amerikai Egyesült Államok. A Futurebrand, a világ egyik vezető márkaügynökségének ország-indexe szerint 2009-ben tehát az Egyesült Államok a legjobb ország-márka, ezt követi Kanada, majd Ausztrália. A tízes lista felét európai államok teszik ki.

A felmérés megállapítása szerint, a kormányok ma már márkaként kell, menedzseljék országukat; a márka része lehet a kultúrán és a turizmuson kívül a nemzeti termékek, a piac, de még az adórendszer is. A kutatók úgy vélik: az Egyesült Államok nagyrészt a kormányváltás miatt szerepelt jól 2009-ben.

A felmérés több tucat szempont szerint állított fel rangsorokat. Így például a legautentikusabb ország-márka Japán, művészeti és kulturális szempontból a legvonzóbb Olaszország, a legjobb tengerparti strandokkal rendelkező ország Tahiti, a leginkább családbarát Kanada, a legjobb történelmi ország Egyiptom.

Éjszakai szórakozásra Japán a legalkalmasabb, jót enni - nem meglepő módon -, Franciaországot ajánlják. Bevásárolni Szingapúrban kell, a legjobb az életszínvonal Németországban, a legbarátságosabb pedig ország Fidzsi.

A kutatás rámutat arra is, hogy az következő öt év során olyan államok kerülhetnek az élmezőnybe, mint az Egyesült Arab Emirátusok, Kína vagy Vietnam, és amelyeket Horvátország, Dél-Afrika és India követhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×